Städning pågår!

Jag har just grovstädat skafferiet och lådorna i köket. Det tog en bra stund. Det värsta av allt är att när man börjar städa på ett ställe så ser man alla andra ostädade utrymmen.Ska man börja titta sig omkring så kan man städa precis jämt. Usch, vad tråkigt!
Tänk om man hade råd att ha städhjälp, vad mycket annat man skulle hinna då!
Jag ska väl inte ta allt idag precis, vill ju hinna gå min promenad och sen handla lite. Bara roliga saker!
Bäst att jag fortsätter!
Vi ses, Ingelapingela

Nyförlovade!

Jag måste berätta om den glada nyheten! I måndags förlovade sig sonen. De var så fina , hade satt in annons i tidningen och allt. I förlovningsannonsen stod det ! "Så länge vi båda andas", visst är det vackert. Man börjar nästan gråta! Såna saker gör en glad! Ska nog sova snart, men tittar väl in på Facebook en sväng bara. Måste kolla läget. Vi ses en annan dag!
Ingelapingela

Tisdag morgon!

Jag sitter här vid datorn med färg i håret, ja, jag kan ju inte bli gråhårig heller.  Det är väl så ,att man ska se så ung ut som möjligt, eller har jag missuppfattat detta . Det är i alla fall min uppfattning. När man möter nån man inte känner och de frågar hur gammal man är eller vilket år man gick gymnasiet o.s.v. så blir det ju alltid..... men du ser ju inte ut som 48, jag trodde knappt du fyllt 40. Och sen har man det att leva upp till eller förhålla sig till. Det är jobbigt tycker jag. Man kan aldrig vara så gammal som man är, en gammal tant, skulle man ju vara då, och det vill man ju inte. Jag tror aldrig samhället har varit så fixerat vid ålder och utseende som nu och jag kan tänka att det går ändå an för oss i min generation, men hur ska det bli när våra barn som är tonåringar idag blir 48, vad har de för krav på sig då?
Varför är det så viktigt att vara snygg, brun, smal, slät i hyn, inte gråhårig(om man är tjej i alla fall!!!) ? Och allt detta ska man fixa när man har som mest att göra, för man ska ju jobba heltid, vara hemmafru, hjälpa gamla föräldrar, jobba ideellt, träna och dessutom hinna umgås med väninnor och nån gång med släkten också??!! Detta går inte ihop sig, ibland vill jag bara göra revolution och säga NEJ!
Jag tycker att vi måste bli mer oss själva och lyssna på vad vi själva verkligen vill, och låta media och alla andra sköta sitt. Var dig själv och njut av livet, du har bara ett!!
Nu ska jag gå och skölja ur färgen ur mitt hår!
Ha en bra dag!


Äntligen ensam en stund!

Jag vet inte varför, men just nu har jag ett ganska stort behov av att vara ensam. Kanske är det för att det alltid är en massa folk runtom en hela tiden. På jobbet är det alltid massor som händer och hemma finns det alltid många också. Det är klart att jag älskar att vara bland folk, men på nåt sätt finns det även ett annat behov som jag upplever blir större ju äldre jag blir. Det kanske är att man börjar bli "gammal". Jag kanske börjar bli lite utav en enstöring, folkskygg?
Jag kan verkligen njuta av stillheten, tystnaden när jag är ensam i huset eller ute på en promenad. Jag kan inte minnas att jag någonsin kände så när jag var yngre eller ens när barnen var små. Det är ett behov som kommit på senare tid.
Jag får verkligen passa på att njuta för det blir inte varken många eller långa stunder av ensamhet. Jag tror jag ska ta en god bok en stund nu och ha det riktigt mysigt...ensam!!!!

Munkaskog igen....

Jag hade skrivit lite bildtext, men den föll visst bort. Jag ville tipsa alla som läser om detta supermysiga cafe utanför Habo. De har bara öppet lördag och söndag . Det man kan köpa där är både vackra saker och fantastiskt gott, hembakt fika. En riktig höjdare!

Mera Munkaskog...


Munkaskog!


Mycket att sköta!!

Det känns ibland som om man skulle kunna göra hur mycket som helst för mamma och pappa, det tar liksom aldrig slut. Just nu känner jag mig trött och lite orolig för inatt fick jag åka in till akuten med pappa som hade brutit lårbenshalsen. Han är i ett ganska dåligt skick redan innan så det känns inte bra att han blir liggande i nåt sånt här. Hur som helst så måste jag berätta lite om natten på sjukhuset. Ambulansmännen kom redan efter ca 20 min. och hämtade pappa och sedan följde jag och dottern med i egen bil för att möta upp därinne. Väl på plats på akuten så fick vi hjälp ganska omgående, och det ska ni veta har inte jag upplevt tidigare, utan snarare att jag har fått sitta där och vänta alltifrån 4-8 timmar.
Det kom sköterskor och tog prover i olika omgångar och sen fick vi åka upp till röntgen, för att senare få besked om att det var höftleden som var trasig, precis som vi trodde hela tiden. Och hela tiden är pappa positiv som vanlig, vimsig, men positiv! Han sa till exempel när vi berättade att han nog skulle få stanna ett tag att " då får jag god mat".
Vid kvart i tre hade vi fått veta vart de skulle föra pappa för natten så då kunde vi äntligen få åka hem. Då var det enda vi hade kvar att åka och berätta för mamma och att hjälpa henne i säng, eftersom hon vägrat lägga sig när hemtjänsten var där. Det är roligt nästan jämt! Vi var något trötta när vi kom hem. Varför är gamla så envisa och tjurskalliga, inte alla, men min mamma t.ex.? Varför kan inte alla vara som lilla pappa, som bara är nöjd och tacksam mot alla?

Svensk sommar!

Ännu en sån där tråkdag med mulet ,blåsigt och regnigt väder!Varför kan det aldrig bli varmt så man kan få anledning att planera för sommaraktiviteter! Det skulle inte vara fel med några dagar i sträck med varmt, soligt väder. Så där så att man kunde vara säker på att i morgon är det fint också, och nästa dag och nästa dag!
Men det får väl vara i mina drömmar....

Man måste njuta av livet!!!


Vardag!!!!

Det är precis som jag sa före semestern, man kan inte koppla av när man är hemma. Det finns alltid 100 saker som man inte gjort på länge eller som man bara inte kan låta bli ,bara för att man ändå är hemma. Jag längtar efter en semester när man åker bort i typ 3 veckor och helt enkelt kopplar ifrån allt. Undrar när det kan bli så....??
Jag får väl satsa på det nästa sommar , men det är långt dit. Ett helt år av jobb och vardag, känns tungt!
Man upptäcker att man ju äldre man blir värdesätter avkoppling mer och mer, ja alla gör förstås inte det, men jag gör det. Jag inser mer och mer att livet är sååå mycket mer än arbete. Det är ju nu man bestämmer hur man vill ha det i framtiden. Jag tror man måste ha nån slags plan över sina önskningar i alla fall. Sen kan man ju aldrig planera fullt ut, ja egentligen inte något, för vem vet hur det blir i framtiden. Men önska och drömma kostar ingenting, det är fritt, och det är viktigt att man gör, tror jag, eller hur??

Ny dag!!!

Ny dag , nya möjligheter! Skickade just iväg min äldsta dotter och hennes man på deras resa till Jutenheimen i Norge, de ska vandra där knappt en vecka. Väntar med spänning på hur första dagen med vandrarkängor och tung ryggsäck blir för Fanny. Det känns inte som hennes grej, men jag kan ju ha fel, förstås.
Jag har också idag gjort "mysfrukost" i uterummet för mannen som fyller 43 idag, med paket och allt. I paketet låg tre nya t-shirts som det är förjudet att ha i garaget el. dyl. Han verkar införstådd med villkoren, än så länge i alla fall. Det brukar hålla ett tag , men plötsligt händer det! Jag har ju varit med förut!
Färgfläckar, batterisyra, olja, ja det är mycket som kan hända i ett garage. Och sen undrar han varför han aldrig har några rena tröjor!!!!
För övrigt har jag inget planerat för denna semesterdag, vi får se vad som händer...

Solsken!

Vaknade idag av att solen sken in genom mitt fönster. Underbara känsla!! Det är inte varje dag det är såhär, man blir gladare på nåt vis. Idag ska jag inte göra något direkt planerat, ska hämta Fanny i stan . Hon kommer ett par dagar innan hon och Sam åker på sin semester till Norge. Det blir kul att få rå om sin äldsta dotter lite. Annars blir det väl de vanliga vardagssysslorna, trots semester. Jag kanske ska prioritera att läsa idag förresten, det har jag inte gjort så mycket än, det är ju den bästa semestersysslan! Det blir det nog. Jag har just påbörjat" Häxan från Portobello" av Paolo Coelho, en fantastisk författare. Jag har tidigare läst "Pilgrimsresan" och " Alkemisten". Kan varmt rekommenderas!!!

Rhapsody in rock!

Vilken bra konsert!!! Den innehöll allt man kan önska sig. Stora musiker och sångare. Mycket bättre än jag hade kunnat tro!

Falkenberg nästa!

Mannen fyller 43 nästa vecka. Presenten från de goa barnen ska vi avnjuta i kväll i Falkenberg. Vi har fått biljetter till "Rapsody in rock" ikväll.Ska bli kul att se det live. Hoppas bara att vädret är bättre vid kusten än det är här. Detta VÄDER som man diskuterar hela tiden!
Jag rapporterar från kvällen kanske i morgon! Vi ses!

Utkast: Grekland får ...

Grekland får vänta! Det är inte det att jag inte vill, men alla måste vara med på att resa,  annars blir det inte bra. Jag har bestämt att ta med "twinsen" och åka dit snart i alla fall. Vi får se när det blir, snart hoppas jag!
Semesterresan gick till Stockholm i stället. Jo, man är ju ganska bra på att anpassa sig, flexibel alltså!
Saltsjöbaden Grand Hotell blev det med "stockholmskort" och allt. Grönan, Vasamuseet, Moderna och så Skansen förståss! I tisdags givetvis! ALLSÅNGEN!!!
Där satt vi från ca kl. 12.00 för att få bra plats. Vädret skiftade som det bara kan göra i detta underbara land Sverige.Mest regn naturligtvis, och mycket regn också, under flera timmar!!! Ibland är livet underbart!Det regnade under hela repetitionstiden och sen lagom till programmet skulle börja så höll det upp. Där satt vi i våra plastpåsar som det stod Skansen på, med vårt nyinköpta allsångshäfte och undrade vad i hela världen vi höll på med!
Men vad gör man inte för att få sjunga med i allsången, tillsammans med Magnus Uggla m.fl. Kung i baren, det ni!!!

RSS 2.0