Äntligen lördag!

Äntligen en dag när jag får bestämma själv vad jag ska göra!
Åtminstone lite, det är föralldel en hel del som andra bestämmer åt mig, men jag har väl en del att bestämma om. T.ex. vad vi ska äta, vem som ska laga maten, diska, tvätta, jag har ju verkligen fria händer där. Det är ju lika bra att direkt bestämma att det är mina uppgifter som vanligt. Varför ändra på ett bra konsept!
Så idag har jag bestämt att jag ska laga kålpudding till middag och det tror jag blir jättebra! Sen ska jag tvätta familjens tvätt, städa i uterummet, källaren. Jag måste handla med ,det glömde jag. Tänk vad mycket jag ändå får bestämma!
Har jag tur kanske det blir en liten stund över så jag kan ta en motionsrunda eller läsa ett par sidor i boken jag läser just nu!
Vilken frihetskänsla, det är lördag och jag är ledig!
Pingela

Godnatt!

Tänkte bara skriva några rader innan jag somnar. Dagen har varit bra, mycket att göra, men det är väl så det är. Imorgon väntar pappersarbete, det blir spännande och annorlunda. Godnatt och sov gott!
Ingelapingela

Meningen med livet!?

Nu har jag jobbat i nästan 2 veckor och det är väldigt lugnt på jobbet, då undrar jag hur det blir när det snart inte är lugnt på jobbet. Denna fråga ställer jag mig med tanke på hur allt annat känns just nu, det är hela tiden nåt som måste göras hemma och jag måste för att orka gå och lägga mig kl 10, hur ska jag hinna? Dygnets timmar räcker inte! Är det det här som är meningen med livet?
Ingelapingela

Jobb, jobb, jobb!!

Ja, då var man inne i ekorrhjulet igen! Dagarna går och man tycker inte att man hinner något, ska det vara så här? Är det detta livet går ut på? Jobba, äta, sova....
Man kan tycka att det är lite jobbigt att känna så när man jobbat bara 4 dagar efter semestern, det är ju många kvar till nästa... semester alltså!
Men det är väl bara att bita ihop och ta det. Livet är inte alltid en dans på rosor, det är tungt ibland. Men varför klaga, det finns alltid de som har det värre. Jag är ändå glad att jag har ett jobb, ett roligt jobb, dessutom. Och härliga jobbarkompisar, så jag får egentligen inte klaga, för jag har det bra. Men man kan ändå tänka på hela grejen, att det är så här livet är. Så mycket måsten!! Det är ändå inte kul!
Man får tänka på att njuta av de guldkorn som ändå livet ger, som ibland är svåra att se mitt i allt!
Detta är mitt råd: Ta dagen lite mer som den kommer när det går och njut av varje minut, den kommer inte tillbaka!

Ingelapingela

Semestern är slut....

Första dagen på jobbet är nu tillända. Jag var där kl.06.15, lite ringrostig känner man sig alltid. När jag gick in på min avdelning  kände jag bara att det enda jag ville var att gå ut därifrån! Stolar, bord och hyllor, leksaker m.m. står hullerombuller, så det kände jag att ta tag i det första dagen kl 6.15 var inget att tänka på, det får bli en annan dag! Det var ju fint att alla golven var polerade givetvis, men vilken röra! Det tar nog ett tag att fixa till det, tror jag.
Jag skrev ju att jag kom till jobbet kl. 6.15, och första barnet kom 8.30, lyckad start på veckan! Men efter en stund kom det jobbarkompisar och jag fick prata av mig lite och då kändes det genast mycket bättre. Nu känns det ändå kul att vara tillbaka i de gamla gängorna igen, rutinerna, och det är ju ändå bara 11 månader kvar till nästa semester....

RSS 2.0